FIFE forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

FIFE 0.4.0 has been released on 15th of January, 2017!

Author Topic: i have a proplem  (Read 2906 times)

Paltiniumn

  • Newbie
  • Posts: 1
    • View Profile
i have a proplem
« on: June 23, 2010, 01:32:29 pm »

so ich hoffe mal einer von euch kann deutsch und kann mir helfen ich bekokmme immer folgenden fehler. als Test wollte ich rio de hola mal ausführen

fehler:
D:\UnknownHorizons\FIFE\demos\rio_de_hola>run
Traceback (most recent call last):
  File "D:\UnknownHorizons\FIFE\demos\rio_de_hola\run.py", line 33, in <module>
    from fife import fife
  File "D:\UnknownHorizons\fife\engine\python\fife\fife.py", line 28, in <module
>
    import _fife
ImportError: DLL load failed with error code 193

ich habe mit visual studio 9 complimirt
und ich habe die update projekt files geändert weil die bei mir nicht funktioniert hat auf
@echo off

:: Delete old generated project files to ensure that they get generated from scratch again
cd build_environments
cd visual_studio_8
del fife.vcproj
cd..
cd visual_studio_9
del fife.vcproj
cd..
cd code_blocks
del fife.cbp
cd..

:: run scons
python applications\scons\scons.py -C ..\..\ projects

so und jetzt kommt die buildlog von studio 9
(ist als html denn vb9 erstellt normalerweise htmldatein nur die kann man hir nicht hochladen)
Logged

prock

  • Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 236
    • View Profile
Re: i have a proplem
« Reply #1 on: June 24, 2010, 11:48:30 am »

Hi Paltiniumn,

Unfortunately not all of our team speaks German.   I am unable to determine what your problem is form the text file you have posted.  I'm hoping someone who does speak German will be able to help you.  Hang in there!!


prock
Logged

zyrano

  • Newbie
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: i have a proplem - translation of initial post
« Reply #2 on: June 25, 2010, 01:35:52 am »

Hopefully one of you guys speak German and may help me. I'm always running into the following error (tried running rio de hola for a test):

Error:
D:\UnknownHorizons\FIFE\demos\rio_de_hola>run
Traceback (most recent call last):
  File "D:\UnknownHorizons\FIFE\demos\rio_de_hola\run.py", line 33, in <module>
    from fife import fife
  File "D:\UnknownHorizons\fife\engine\python\fife\fife.py", line 28, in <module
>
    import _fife
ImportError: DLL load failed with error code 193

I compiled with Visual Studio 9, and changed the update project files, which hasn't worked for me to
@echo off

:: Delete old generated project files to ensure that they get generated from scratch again
cd build_environments
cd visual_studio_8
del fife.vcproj
cd..
cd visual_studio_9
del fife.vcproj
cd..
cd code_blocks
del fife.cbp
cd..

:: run scons
python applications\scons\scons.py -C ..\..\ projects

and now comes the build log from Visual Studio (HTML cause Visual Studio normally generates HTML files which can't be downloaded here)


-- with kind regards zyrano
Logged

vtchill

  • Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 206
    • View Profile
Re: i have a proplem
« Reply #3 on: June 25, 2010, 02:30:00 pm »

I did a quick google search for the error code you are getting from python. Here are a couple of links that provide solutions.

http://www.codingforums.com/showthread.php?t=115781
http://www.ogre3d.org/addonforums/viewtopic.php?f=3&t=8634


It looks like the common problem is trying to use a 64-bit version of python. The solution is to use a 32-bit version of python.
Logged

zyrano

  • Newbie
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: i have a proplem - german translation / deutsche Übersetzung
« Reply #4 on: June 28, 2010, 12:26:26 am »

Ich habe mal bei Google nach dem Fehlercode gesucht, den du von Python bekommst. Hier sind einige Links die zu Lösungsvorschlägen führen:


http://www.codingforums.com/showthread.php?t=115781
http://www.ogre3d.org/addonforums/viewtopic.php?f=3&t=8634

Es sieht so aus, als wäre das Problem die Benutzung von 64-bit Python, nutze 32-bit Python.
Logged

mvBarracuda

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 411
    • View Profile
Re: i have a proplem
« Reply #5 on: July 06, 2010, 06:35:28 pm »

Confirmed: you need to install a 32bit Python distro to run FIFE, even on 64bit Windows systems. The only way to work around that would be to compile ALL FIFE dependencies that ship with the FIFE windows dev kit for 64bit systems. That would be a _massive_ task.
Logged